Pynter til jul :)

I helgen begynte jeg å pynte såvidt til jul. Såvidt fordi vi ikke hadde så mye :-p Vi var i Gøtebord på juleshopping for to år siden, så vi hadde litt fra det.

Stjernen er jo egentlig umulig å ta bilde av når den er på, og kjedelig når den er av. Men nå henger den i vinduet på terassedøren ihvertfall :) Jeg har den ikke på en krakk altså. Krakken må jeg jo ha for å hente ting i kjøleskapet og overskapene på kjøkkenet.
Kanelen inni er også 2 år gammel, går helt sikkert ikke an å spise, men det gjør seg som julepynt.
Igår var det 20% på hele House of Oslo (for de som er voksne og abonnerer på Aftenposten ihvertfall... og konene deres), så da tok vi turen for å  kjøpe litt mer juletrepynt, siden alt vi hadde var en eske som jeg hadde for sånn 7 år siden med en stjerne som ikke virker, kuler i mange rare farger og lenker i gull (jeg må jo ha sølv!!). Det var en million mennesker der, så ikke en gang jeg orket å være der så lenge. I tillegg er det viktig å gå før mannen blir sur. Eventuelt kjøpe en pose chips og et blad og la han vente i bilen.
Jeg kjøpte pynt til juletreet og en sånn lysestake til fire lys på Illums Bolighus.

//Lysestake: Georg Jensen / Brett: Lene Bjerre //
Det var 2. søndag i advent igår, og siden vi ikke hadde den før brant jeg to lys, og lot det ene brenne lenger for å simulere 1. søndag.
Når man tenner lys må man jo lese diktet også. Her har dere hele diktet, fritt etter min hukommelse. Man må legge trykk på, og si litt langsomt, tallene fra to og oppover:
Så tenner vi et lys i kveld vi tenner det for glede,
det står og skinner for seg selv og oss som er til stede

Så tenner vi TO lys i kveld vi tenner det for glede,
det står og skinner for seg selv og oss som er til stede

Så tenner vi TRE lys i kveld vi tenner det for glede,
det står og skinner for seg selv og oss som er til stede

Så tenner vi FIRE lys i kveld vi tenner det for glede,
det står og skinner for seg selv og oss som er til stede

Vi har ingen julebok, så det blir sånn som jeg skrev det nå :-p
//Snøkule: Illums Bolighus//
Da jeg plukket ut denne, ristet jeg den foran mannen min og han så rart på meg og sa: "Er det sånn det er blitt nå?".
"Ja, det er det. Så du får bare venne deg til det".
Jeg har informert han om at det er hans ekteskapelige plikt å glede seg til jul.
//Pynt: Illums Bolighus//
Den ene kulen har jeg allerede klart å knuse, men resten kommer på treet :) Jeg har enda ikke stjerne og sølv-lenke, men forhåpentligvis er dette noe de har på Ski Storsenter.
//Juletrepynt: Illums Bolighus//
Eller jeg har sånne små glass-stjerner, men ikke sånn som lyser til å ha på toppen altså.
Resten av pynten tenkte jeg å printe hjemme selv. I følge Aftenposten er det uansett in, og ikke kjipt.
Mannen var fornøyd med å få en f***-finger med på bildet. Eg sier bare: "Feeil vei!!"
Jeg har kjøpt en digital kuttemaskin (Silhouette Cameo for spesielt interesserte), så da slipper jeg å klippe noe selv. Det er en slags printer koblet til pcen, bare at det er en liten kniv istedefor blekk. Moderne juleverksted!! Woohoo!
Dagen ble avsluttet med pinnekjøtt selvfølgelig. Vi kjøpte det på Den Blinde Ku i Ås. Skulle egentlig ha det på fredag, men vi glemte å vanne det ut. Det er også seriøst det vanskeligste med pinnekjøtt, å huske å putte det i vann kvelden før. Har aldri laget det før da, men det er jo mye bedre og mye lettere å lage enn svineribbe..Just saying (til alle dere østlendinger).