Oppskrift: Peking Duck av andebryst

Igår prøvde vi oss på Peking Duck, og det ble ganske bra om jeg må si det selv :) Men da har vi jukset så mye som det går an å jukse, men likevel føles hjemmelaget.
Ja, men kan lage pannekaker og hoisinsaus selv, men pannekakene tror jeg ikke at vi kunne laget noe bedre selv og hoisinsausen hadde jeg oppi litt ekstra så den smakte bedre. I tillegg synes jeg den man kjøper i butikken er alt for tjukk, så jeg blander uansett alltid vann i.

Egentlig skal man jo bruke en hel and, eller i den minste et helt lår, med skinn, sånn som i denne oppskriften fra Jamie Oliver, men vi hadde andebryst i fryseren så da måtte jeg prøve meg litt frem.
Jeg har som vanlig brukt litt forskjellige oppskrifter fra nettet og litt mitt eget. Ideelt sett skal det vel også seinstekes på veldig lav varme, men da må man ha bedre tid enn jeg hadde igår.. Hvis man har lår eller hel and, kan man også rive det som pulled pork (rett som heter crispy duck), men det går ikke med bryst, ihvertfall ikke når man ikke steker det på lav varme i mange timer.

Sånne kjøper man i en innvandrerbutikk (jeg har kjøpt disse i en stor butikk i Brugata i Oslo, rett ved trikkestoppet). Vi spiste de bare som de var, men jeg leste etterpå at man kan dampe de eller varme de også. Disse var også veldig greit med at de var pakket i pakker på 6 pannekaker. Vi spiste 12 stk. Og har igjen pannekaker til mange flere ganger :) Man trenger også en kinesisk krydderblanding som heter Five spice. Det gjør omtrent hele smaken, man kan sikkert lage det selv av stjerneanis, nellik, fennikel, kanel og schizuan pepper, men jeg hadde ihvertfall ikke alt det.

Til 2 personer:

2 andebryst (700 g tilsammen)
12 kinesiske pannekaker
vårløk eller purreløk
agurk

Marinade:

Five spice krydder
1 ss hoisin saus
1 presset hvitløk
2 ts brunt sukker
1 ss hvit eddik
salt
pepper

Saus:

2 store ss Hoisin saus
0.5 ts five spice krydder
0.5 ts Thai chilisaus
1 ts sesam olje
0.5 ts eddik
pepper
1 ss fiskesaus
1 ss soyasaus
brunt sukker

Fremgangsmåte:

Sett ovnen på 170 grader. Sett en stor ildfast form med vann på et brett på nederste trinn  (til fett som drypper) og en rist i midten.
Tørk andebrystene med tørkepapir. Smør de inn med salt, pepper og five spice. Lag en marinaden, evt  med litt vann hvis den er tykk og smør utenpå andebrystene.
Legg med skinnsiden opp på smurt rist og stek  i ca 3 kvarter (kommer an på størrelsen på brystet og hvor rosa du vil ha det). Pensle på mer marinade 2 ganger underveis. Sett på grill og 200 grader i 5 minutter for å sprøsteke skinnet.

Fjern evt skinnet (hvis det ikke er helt crispy) og skjær andebrystene i skiver.
Server i pannekaker med strimlet agurk, vårløk og hoisinsaus.

Vel bekomme :)