Juksepops! (Cake pops i silikonform)

Det blir litt hobbyhusmor-blogging for tiden, men enn standup ihvertfall. Selv om jeg faktisk har litt jobber i det siste :)

Men dette innlegget handler om cakepops! Jeg var jo nettopp i USA, og da kom jeg over noen silikonformer (ikke helt tilfeldig altså, det var i en bakebutikk..) til cakepops. Jeg hadde egentlig ingen aning om hvordan man lagde dette og trodde man måtte ha silikonformer.
Jeg vet jo nå at det trenger mang ikke, og de blir bedre om man lager de på vanlig måte. MEN om man har dårlig tid, skal lage mange og kanskje til barn som ikke bryr seg som veldig om de er"saftige" så lenge det er kake, så er silikonformer genialt!

Dette bildet er fra Google, men det er den formen jeg har. Jeg stakk ikke pinnene inn i formen (de kan uansett ikke være med inn i ovnen, men stakk de i etterpå.

Man trenger:

  • Silikonform
  • 1 pose kakemix
  • Hvit kokesjokolade eller candymelts
  • Litt delfiafett hvis du bruker kokesjokolade
  • Pynt, feks kakestrø

Lag 1 posekakemix. Spray silikonformen med bakefett.
NB! fyll kun på ene siden, og ikke fyll de helt opp. Det hever ganske mye.
Stek ca 11 min i ovnen på 175 grader på rist. Pass på, de kan bli brent på toppen, det kommer an på ovnen din.

Kjøl av og sett i en time i fryseren.
Smelt sjoklade i vannbad. evt tilsett farge. Delfiafett tilsettes for tynnere sjokolademasse. Ikke bruk mye delfiafett! Da stivner ikke sjokoladen. Dypp en pinne i sjokoladen og så i cakepopsen. Sett dem på et fat eller lignende på bakepapir, og sett inn igjen en halvtime i fryseren. Ta ut igjen og dypp i sjokolade. Pynt kakepopsene.

Ferdig cakepops!

Pinnene som fulgte med var litt vel små, og siden jeg ikke har noe stativ man kan sette det i, prøvde jeg å ha det i et glass, men de datt veldig lett utav. Har bestilt noen lengre fra ebay, men neste gang kommer jeg nok til å lage "for hånd", som er litt større og jeg kan bruke papirsugerør med gøye mønster på.

Jeg hamstret baketing i USA, så da må jeg vel bake litt også ;) Silikonformene til pynt fra wilton (blå og brun) kostet ca 65 kr i USA, mens de koster 299 her i Norge...og papirsugerørene med mønster kostet 3.5 - 5$ (ca 21-30 kr) og de koster ihvertfall det dobbelte i Norge, og man må bestille de på nett. Altså MYE å spare på sånne ting der, og mange av tingene hadde de på Wallmart! Det var der det var billigst også. Men vi var i denne bakebutikken også, rett utenfor sentrum av Orlando, og der var det litt dyrere men der hadde de så mye at jeg måtte slutte å se på ting. Så mye baker jeg virkelig ikke, hehe.