Barcelona!

Etter en herlig uke i San Javier var vi til slutt 4 dager i Barcelona. Det var shopping, champagne og god mat! Jeg vet man kan gå på stranden også, men etter en uke med badeferie var ikke det så veldig nødvendig.

Tok ikke så veldig mange bilder der, siden det å ta med seg stort kamera på shopping eller på restaurant er litt upraktisk. Men det ligger noen på instagramprofilen min :) Da kan de enten sees her, eller du kan følge med på @spesiellinor,

Litt sightseeing måtte til og, til den berømte kirken La Sagrada Familia. Vi gjorde det samme som i Roma, nemlig kjøpte billetter på forhånd ;) To minutter i kø istedetfor å enten møte kjempetidlig eller stå 5 timer i kø, også får man heller et tidspunkt man må komme. Billettene kjøpte vi på nettsiden til kirken.

Jeg var ganske facinert av de store kupplene eller hva man skal kalle de. Så nesten ut som noe fra en alienfilm. Det var ikke så mye å ta bilde av kirken utenfor, siden den for tiden var full av stillaser. Men her er et fra Google:

Ser ut som noe fra Harry Potter eller noe sånt! Ganske spesielt utseende. Jeg hadde ikke stått 5 timer i kø for å se, men den er jo nesten obligatorisk å besøke når man er i Barcelona. Jeg skriver nesten. Vatikanet og St. Peterskirken i Roma ER det.

Den ene dagen gikk vi fra bar til bar og spiste pinchos. Som er små "skiver" mer forskjellig på (kan nesten sammenlignes med snitter, men ikke likevel). Trodde ikke jeg skulle bli mett. Ble det, og fornøyd. Konseptet fungerte ved at man spiste det man ville, og når man skulle betale telte de bare antall pinner på tallerkenen. Det kunne ikke fungert i Norge.

Her er fra min venn John sin instagram:

Siste dagen spiste vi på en restaurant som het Barceloneta. De har sinnsykt god sjømat. Vi bestilte en hovedrett hver, og en del småretter som forretter som kunne deles. Både sjøkrepsen jeg hadde til hovedrett og alle forrettene var sinnsykt gode, spesielt ovnsbakt kamskjell.
Jeg merker jeg setter mye mer pris på god mat enn jeg gjorde før. Litt rart siden jeg tror man har bedre smaksløker som ung (jeg mener yngre...).