❤ Roma ❤

For ikke lenge siden var jeg og min kjære i Roma. Han var der på konferanse noen dager,  jeg kom ned siste dagen og så hadde vi ferie en langhelg.

Vi kjøpte heldigvis billetter til alt på forhånd, så slapp vi å stå i kø. Det fungerte veldig greit. Vi kjøpte billetter til Vatikanet på lørdagen, og til Colosseum, Palantine Hill og Roman Forum på søndagen fra en side som heter Tickitaly. Da fikk vi en voucher på mail, som vi måtte printe ut og bytte til vanlige billetter når man kom til stedet. Forskjellen var at i den køen vi måtte i var det 5 mennesker, mens den andre var flere hundre meter.

Bakgrunnen for dette bildet er jeg faktisk ikke helt sikker på. Dvs jeg vet jo hva som skjedde, bare ikke helt hvorfor. Vi var på Petersplassen, sammen med en million andre mennesker. Det var tydelig at noe holdt på å skje, for det gikk en prosesjon med prester og andre fremover mot Peterskirken. Vi gikk litt nærmere for å se, og plutselig kom noen og delte ut gule capser. Så vi tok de på oss og fulgte etter alle andre i gule capser. Så oppdaget vi at vi gikk midt i prosesjonen, forbi alle i kø, inn i kirken og ble geiledet nesten helt frem! Så vi fikk plass i messen i Peterskirken, rett foran presten! Jeg trodde først det var paven, men det var det altså ikke. Litt usikker på om vi gjorde noe galt, men vi tok bare i mot en gul caps...

Colosseum! Var ganske stort og kult.. og mye folk. Det er vel egentlig gjennomgående for hele Roma. men kult å se, savnet bare Russel Crowe.

Vi fikk litt overdose arkitektur i Roma, så alt ble ikke så spektakulært etter hvert. Men det ble kule bilder ihvertfall. Under her er fra en av de mange fontenene som Tom Hanks fant lik oppi. Jeg brukte et gjerde som stativ, og tok bilder med et par sekunders lukkertid.

Det var utrolig deilig med en lanhelg i Roma. Skikkelig kjærlighetsferie, men mye god mat og drikke. Vi fikk anbefalt noen restauranter før vi dro, men der var det ikke mulig å få bord før om en mnd, så det måtte vi bare gi opp. Det var mange steder som var sånn, men ene kvelden kom vi tidlig og da fikk vi bord på Casa de Copelle, som lå på Copelle square. Skikkelig koselig restaurant, med veldig god mat. Den verste restauranten vi var på, var også den dyreste. Gaetano Costa.. aldri gå der.