Bleiekake-sykkel!

Da har jeg fått prøvd meg på bleiekake-sykkel også. Foreldrene vet ikke om det er en gutt eller jente (enda.. jeg regner med de får vite det når den blir født), så derfor ble det brune og gule farger.

Sånn blir den ferdig!
Prøver meg på å blogge fra ipaden for første gang, satser på at det blir bra det også.
Over her er bilde av alt jeg brukte. Kunne ikke lage den så stor siden hun som skulle ha den er en på jobben, og hun måtte ta den med seg på toget hjem. Og jeg brukte faktisk bare en av bleiepakkene, i str 1. Det er kanskje ikke så lett å se hva som er der, men det jeg brukte var:

1 pakke med bleier
2 smekker
3 gule gasskluter (tror det heter det)
2 hvite gasskluter
2 par babysokker
1 flaske til nyfødt
1 lue
Bamse med lange bein som kan sitte selv
Brune servietter
Bånd i brunt og hvitt
Gummistrikk

Rull sammen tre enkle bleier og fest en strikk rundt. Det er midten av hjulene.

Jeg brukte 9 bleier tilsammen i hvert hjul. Jeg la de siste 8 bleiene bortover som en remse med noen cm mellomrom så la jeg den bleie med strikk rundt i ene enden og rullet alt sammen oppover, og dro litt i de etterpå for å få et jevnt hjul. Fest med en stor strikk. 


Jeg brettet så sammen en gul gassklut så den var like bred som hjulet, og la dette rundt og festet med strikk rundt, og tok et brunt bånd utenpå. Dette gjorde jeg på alle tre hjulene.


Jeg tok så ut den miderste bleierullen i hjulet og teipet brun serviett rundt endene på den. Ta en hvit gassklut og rull den sammen. Tre gjennom hullet i hjulet og fest med to strikk som på bildet. Dette blir styret på sykkelen.Rull sammen den siste gasskluten tre den gjennom det fremste hjulet og gjennom de to bakerste hjulene (disse ligger nå "på siden"). Fest med strikk. Dra hjulene bakover slik at de skjuler knuten og står riktig vei. Ta serviett på ene enden av hver av de to siste midtbleiene, og dytt de tilbake igjen slik at servietten-enden står ut. Den forrerste midtbleien trenger serviett på begge sider. Tre bånd gjennom fremhjulet før du dytter den midterste bleien inn igjen. 


Til slutt: Legg en smekke oppå de to bakhjulene, fest en smekke på utsiden av styret og dytt flasken under den nederste strikken på styret. Fest båndene over flasken i en sløyfe for å skjule strikkene. Rull sammen "håndtakene" til styret og fest en sokk utenpå hver. Så blir de litt stivere. Jeg kledde også på bamsen en lue og sokker. 

Det kan være litt vanskelig å bære med seg denne, så derfor lagde jeg den på et brett jeg kjøpte på Nille til 20 kr, som jeg skjulte med et babyteppe. Til slutt pakket jeg alt inn i cellofan.