Et lite offshore-eventyr

"Ser jeg tjukk ut i dette?"  Nei, kom svaret... alt for fort. #innøvd

Nå er jeg her! Midt i Nordsjøen. Det er en ganske spesiell og rar opplevelse. Vi tok helikopter fra Kristiansund for å komme hit. Da fikk vi noen gigantiske overlevelsesdrakter vi skulle ha på oss, og hørselsvern hvor vi kunne høre på musikk. Det var bare en radiokanal, og den spilte soundtracket til Dawsons Creek (sikkert ikke på ordentlig, men det hørtes sånn ut).

Det er lange arbeidsdager her, fort 12-14 timer (jeg er jo ikke på fast rotasjon, de jobber 12 timer, men vi skal jo bare være her noen dager og må utnytte tiden), avbrutt av matpauser.
Jeg var litt redd for at jeg måtte gå lenge uten mat, det trenger man aldri være redd for når man er offshore. Det er så mye mat! Og heldigvis god mat.
Det er jo de vanlig måltidene; frokost, lunsj og middag. Og imellom de er det mellommåltider som regel noe restemat eller boller eller noe, men jeg tror man trenger såpass mye mat for å kunne jobbe så lenge, eller ihvertfall pause litt oftere enn om man jobber 8 t og har fri i helgene.

Dette spiste jeg igår (fritt etter hukommelsen, dagene går litt i ett..):

  • Frokost: En skål med havregrøt
  • Mellommåltid: Ostesmørbrød, eggerøre og bacon
  • Lunsj: Laks med kålrabistappe og poteter, dessert: Fruktkompott med vaniljekesam
  • Mellommåltid: 2 berlinerboller (1 hadde vel strengt tatt holdt.. men det ble to)
  • Middag: Biff med fløtegratinerte poteter og rødvinssaus, dessert: kladdekake (sånn svensk) med bær og vaniljesaus

Også står det nøtter, grukt, yoghurt, brød og knekkebrød man kan ta når man vil, men det er ikke så voldsomt mye jeg har tatt av det for å si det sånn...
All maten blir servert her:

*kniiiiis*. Det er kanskje ikke noe en restaurant burde hete, men det er fordi den ligger på Poop Deck, som kanskje ikke er noe et dekk burde hete heller.

Min jobb her er å gå rundt og dokumentere og skaffe dokumentasjon de har tilgjengelig. Prosjektet vårt er en modifikasjonsjobb, og da må vi gå og dokumentere og verifisere det som er der nå. Det vil si ta bilder, måle og finne ut det vi kan om forskjellig utstyr og rørlinjer. Selv om jeg er prosessingeniør, og han jeg er her med er fra piping, så må vi sjekke ting for alle disiplinene siden ikke alle skal reise ut hit.

Det må dokumenteres inne på kabinene også, heldigvis ikke når folk er der, og bare en var nødvendig.
Vi måtte inn på røykerommet også, og der trengte man egentlig ikke å røyke. Det holdt med å puste...Det var bra det ble opplyst skriftlig om noen av farene ved røyking:

Så det var mitt offshore-eventyr så langt :)