Bleiekake-vogn :)

Å det er så amerikansk, og jeg digger det! Nå var nesten alt i bryllupet mitt veldig amerikansk, så jeg fortsetter bare med å lage en bleiekake formet som en vogn til en venninne som nettopp har fått baby. Jeg fant litt forskjellige oppskrifter på amerikanske nettsteder, men ikke alt var like lett å oversette til norsk.. "recieving blanket" feks, hva er det? Jeg ville oversatt det til fødeteppe, men tror ikke det er noe som heter det. Og jeg ble bare alt for stolt over resultatet (mest fordi jeg aldri har lagd noe lignende før), nesten som om jeg skulle grodd den i min egen mage og fødet den.

Det man trenger mest av er bleier...

HJEEEELP!!!

Jeg følte meg som en mann foran en vegg av tamponger. Det står 3-5 kg på noen 7-11 kg på noen andre, mener de antall kilo med unge, bæsj eller unge + bæsj? Såvidt jeg har forstått er det antall kilo med kun unge, og i følge noen på jobben bæsjer ikke nyfødte unger flere kilo av gangen ihvertfall. De kommer greit nummert fra 1 og oppover. Jeg kjøpte nr 1, fordi venninnen min fikk en liten unge (ingen 5 kg altså). Jeg kjøpte 3 pakker, og det var heldigvis akkurat det som ble brukt. Jeg skal ikke skrive like detaljert om alle "ingrediensene", men bleiekjøpet var det som påvirket meg definitivt mest.

Man trenger (til å lage akkurat den jeg har laget, man kan selvfølgelig bruke andre ting):

 1. 3 pakker bleier i størrelse 1 eller 2 (som de fleste nyfødte bruker, sier jeg med ingen som helst bakgrunn for å kunne uttale meg)
 2. Papirteip (maskeringsteip), tråd og gummistrikker
 3. En smekke
 4. En lue
 5. En kjole
 6. Et tisselaken, 50x70 cm
 7. Et hekleteppe, 75x100 cm
 8. 2 m med bredt silkebånd
 9. 1 m med bånd det står "baby" på
 10. En rull med smalere silkebånd (jeg kjøpte en på 9 m, og brukte mindre enn halvparten)
 11. Servietter

Alt her (utenom bleier) kan kjøpes på ebay, så hvis du har god tid ville jeg kjøpt tingene der..

I god blogg-ånd har jeg tatt bilde av det man trenger

Også begynner vi... (nå hadde det passet å legge inn "bla-om"lyden som kom da man hadde lydkasset som liten, og hvis jeg får tid skal jeg legge inn det klippet her).

Pakk en god bunt med bleier sammen og knyt en tau, eller ta et stort strikk rundt. Det må være ganske stramt. Jeg tok bare en rundt, men det burde vært ihvertfall en rundt andre siden også, for å støtte opp. Dette er jo selve strukturen i bleievognen.

Jeg tok bare hekleteppet ut av plasten og da var det i riktig størrelse, men hvis det er brettet sammen annerledes må man jo brette det selv. Det skal være brettet slik at det stikker et par cm ovenfor bleiene (det er ingenting under bleiene, og da er det såpass tjukt at det står opp av seg selv. Knyt en tau rundt så det holder seg på plass, og knytt det tjukke silkenbåndet over tauet, og lag en pen sløyfe.

Brett en kjole rundt to bleier, så den blir helt firkantet. Fest med papirteip. Dette er "dynen".

Legg den oppå vognen.

Ta en stabel med bleier (mindre enn halvparten av det du brukte isted), og fest dem sammen med tau eller strikk og legg de bakerst på vognen.

Brett tisselakenet slik at det er litt bredere enn stabelen med bleier, bruk papirteip til å feste det hvis det er nødvendig. Legg smekken oppå stabelen, og legg tisselakenet oppå. Knytt en tau under hele vognen og over det du nettopp la ned.

Knytt silkebånd over tauet for å skjule det. Jeg knøt også båndet med baby-skrift på her.
Fest luen bak med dobbeltsidig teip for å skjule bleiene.
Rull en bleie sammen og fest med gummistrikk. Klipp et passende stykke av en rosa serviett, og fest med papirteip.
Rull tre bleier til utenpå. Fest med strikk. Knyt et silkebånd utenpå for å skjule strikken. Lag 4 slike, dette er hjulene.
Taaadaaaa!!!!!
Legger med et bilde fra Instagram også:
Og et bilde av meg, der jeg ikke ser så mongo ut som på det øverste bildet (men det var jo for å bevise et poeng).
Planlegg.no finner du flere oppskrifter på bleiekaker :)