Bilder med lang og kort lukkertid

Vi har en fotoklubb på jobben, dvs vi er en gjeng med mer eller mindre erfarne amatørfotografer som møtes en gang i mnd og lærer hverandre det vi kan.
Denne gangen var det min og en annen sin tur å holde møtet, og siden mange er ganske i starten enda valgte vi å gjøre ganske basic foto-øvelser. Vi stjal noe frukt i kantinen, hadde med oss en lommelykt og en vase med vann og det er bare det man trenger for å ta disse bildene her :)

Det er ikke tid til å perferksjonere hvert enkelt bilde når man holder på sånn, meningen er at man skal lære teknikker og måter man kan ta kule bilder.

Lang lukkertid, bilde tatt i mørket:

Lukkertid: 4 sek, blenderåpning: F16, ISO: 100

Det neste bilde er litt mer tidkrevende å ta, både fordi man søler vann og fordi man må ha på den funksjonen hvor man tar kontinuerlige bilder når man holder inne knappen, og jo flere bilder kameraet er i stand til å ta jo lettere er å plukket ut det med best "splæsj". Mitt kamera tar ikke så voldsomt mange bilder, så det er bare et bilde med "splæsj" per tagning. Har sett et kult oppsett der man har en pose med (enten vanlig eller farget) vann med hull i som drypper sakte ned i en skål med vann, og så bruker man en macro-linse og tar bildet av dråpen som treffer vannet. Det skal jeg prøve en gang..

Bilde med kort lukkertid:

Lukkertid: 1/250 sek, Blenderåpning: F5, ISO: 400

Det siste bildet hadde nok blitt kulere med et svart teppe som vasen stod på og noen holdt opp bak, men da måtte vi hatt mer lys eller en bra blitz. Her brukte vi bare lyset som var i rommet, og da blir det litt mørkt siden man ikke kan ha så stor blenderåpning (for man vil jo ha alt vannet i fokus). Har gjort det litt lysere i redigeringsprogram. Jeg brukte også manuell fokus, men hvis noen bare holder eplet ned til vannet først og man fokuserer da så burde det og gå fint.