Hundekjøring i Vadsø :)

Nå er det en stund siden jeg var der altså, men jeg kom aldri så langt at jeg blogget om det største (og siste) vi gjorde der, nemlig hundekjøring!

Jeg var i Vadsø for å besøke min kjære venninne Linn (som driver fagboggen Folkehelsearbeid) og hun viste meg det beste Vadsø kan by på :) Utenom Nordlys, det glemte hun å vise meg. Jeg vet heller ikke om det var det beste av Vadsø hun viste meg, jeg så jo ingenting annet.
Vi var også i Njorgam, som er Vadsøs svar på Strømstad. Njorgam er, i forhold til Vadsø, slik Strømstad er i forhold til Fredrikstad. Det var altså MER harry enn Strømstad. Forstå det de som kan.

Flyturen til Kirkenes kan du lese om her. Det må også nevnes at flyet fra Kirkenes til Vadsø stopper underveis i Vardø. Det er 7 mil mellom Vardø og Vadsø og hver av flyturene tar 20 min. Og det kom folk på i Vardø! I Finnmark tar de ikke buss, de tar fly. Neste gang skal jeg ta fly fra Gardermoen til Rygge, og det er en lenger flytur enn fra Vardø til Vadsø.

Linn har blitt ekte russer-tøs og fått seg pelslue! Jeg fikk låne en. Jeg følte meg veldig øst-europeisk, og fin.

Det var en venn av Linn som drev med hundekjøring, og et vennpar av han som eide alle hundene (hvis jeg ikke husker helt feil). Det var desverre ikke nok snø til at vi kunne kjøre i slede, men de hadde noen 4-hjulinger vi kunne sitte på. Det så egentlig litt mer ut som om vi luftet 20 hunder hver, men de trakk faktisk en del også.

Linn har fått seg ny bestis.

Hundene var veldig søte. På avstand. Jeg er ikke noe hundemenneske, men jeg kunne se at de var søte. De var ganske gale, og full i energi.

Linn er ikke skeptisk i det hele tatt.
Jeg er veldig skeptisk og gikk kun med på dette bildet for å ikke være dårligere enn Linn.

Kompisen til Linn var veldig flau over at jeg kom med en Guess-veske med masse bling på, og spurte om  jeg ikke kunne legge den igjen i bilen. Hvis han er med Linn til Oslo en gang, skal jeg si at han må gå med Guess-veske med masse bling på, for det er sånn man gjør det i Oslo.
Men han var veldig grei altså (på ordentlig, ikke noe jeg skriver fordi han var flau over vesken min. Vi lo høyt av han, og la vesken i bilen, så det var ikke noe mer til det).

Nå er ikke jeg en kvinne av store ord, men det var fantastisk fint der ute. Turen varte vel på rundt en time, og selv om det ble litt kaldt i slutten så var det helt utrolig nydelig og fredelig.

Slik så det ut da vi kom tilbake. Begynte å bli mørkt kl 14.30 allerede.

Jeg satt bakpå kompisen til Linn. Og Linn satt bak på en 17åring som holdt på å lære å bli hundekjører. Ganske stilig at de bare sier kommandoene litt høyt, også hører den første hunden det. Den som er sjefen.

Etter dette var det på tide å dra hjem. Jeg mente jeg måtte være der 3 kvarter før, da lo alle av meg og sa nei du trenger bare å være der 10 minutter før. Kompromisset (og litt grining fra min side) ble 30 min før. Da var nesten ingen kommet på flyplassen. Jeg vet egentlig ikke om jeg vil kalle det en flyplass en gang, er en flystue. Det var et par bord med noen sofaer rundt der vi satt og ventet. Og hvis noen lurte på hvor flyet gikk fra:

.. så var det bare et alternativ. Skiltet til toalettet var likt, bare med bilde av en mann og dame.

Denne reklamen hang på flyplassen, og da smilte jeg litt for meg selv og tenkte at "ja, de har helt rett" :)