Personvern 

Jeg er opptatt av å ivareta personvernet til brukerne av Spesiellinor.no, og har utarbeidet denne personvernerklæringen for å beskrive hvordan jeg som behandlingsansvarlig innhenter, lagrer og benytter dine personopplysninger, samt hvilke rettigheter du har som bruker.

1. HVILKE PERSONOPPLYSNINGER BEHANDLES OG HVORFOR?

 Du kan benytte Spesiellinor.no, til for eksempel å lese og skrive ut innhold til personlig bruk, uten å måtte registrere deg på noen måte. Da vil det heller ikke bli behandlet noen personopplysninger om deg, med unntak av det som er nevnt under pkt. 4.

 Spesiellinor.no sender ut nyhetsbrev ca. 0-4 ganger per måned via e-post. Dersom du ønsker å motta nyhetsbrevet må du registrere en e-postadresse.

Navn og e-postadresse er personopplysninger som skal behandles etter personopplysningslovens bestemmelser. Personopplysningene som samles inn via Spesiellinor.no blir kun benyttet til å administrere tjenestene som tilbys og til å oppfylle funksjoner etter brukernes ønsker. Opplysningene vil ikke bli brukt til andre formål eller utlevert til andre.

 2. SAMTYKKE

 For å kunne behandle disse personopplysningene må jeg ha et samtykke fra deg.

Når du melder deg på e-postlisten samtykker du i at Spesiellinor.no kan oppbevare informasjonen du sender inn (f.eks. e-postadresse og navn) til å sende deg nyhetsbrev. Du kan når som helst melde deg av e-postlisten ved å trykke på «unsubscribe» i et hvilket som helst nyhetsbrev fra Spesiellinor.no, eller ved å sende en mail. Du kan når som helst be om at alle data som er registrert på deg slettes.

Når du bruker Spesiellinor.no samtykker du i at informasjonskapsler benyttes som beskrevet i punkt 4.

3. TILGANG TIL OG UTLEVERING AV PERSONOPPLYSNINGER

 Det er kun Ellinor Svensen som har tilgang til personopplysningene som lagres om deg. Opplysningene deles ikke med andre.

 Mailchimp er databehandler for nyhetsbrevet, og e-postadressen lagres i en egen database.

4. BRUK AV COOKIES PÅ TRINES MATBLOGG

 En cookie (informasjonskapsel) er en liten fil som blir lagret på din datamaskin. Når du besøker Spesiellinor.no lagres det cookies på din datamaskin.

 Spesiellinor.no bruker Google Analytics, som bruker cookies for å analysere hvordan brukere benytter nettstedet. Informasjonen som genereres av en slik cookie sendes til Google og lagres på servere. Google bruker denne informasjonen for å vurdere bruken av nettstedet. Google kan også overføre denne informasjonen til tredjeparter hvis dette kreves iht. lov eller i tilfeller hvor tredjeparter behandler informasjonen på vegne av Google. Google vil ikke koble din IP-adresse med annen informasjon Google har.

 Spesiellinor.no bruker opplysningene fra Google Analytics til å analysere nettsiden. Dette gir informasjon om besøksstatistikk, hvilke oppskrifter som er mest populære, hvor brukerne kommer fra, på hvilke tidspunkter bloggen er mest besøkt osv. Ingen personlig eller identifiserende informasjon blir lagret, og det vil heller ikke være mulig å spore personlig trafikk via disse opplysningene.

 Når du bruker Spesiellinor.no, samtykker du i at cookies benyttes som nevnt over. Dersom du ikke ønsker å akseptere bruk av cookies, kan du tilpasse innstillingene i din nettleser til å automatisk avvise cookies eller til å informere deg hver gang et nettsted vil lagre en cookie. Du kan også slette cookies som har blitt lagret på din datamaskin. Dette gjør du via menyen i nettleseren din. Hvordan dette gjøres, avhenger av nettleseren din.

 5. KONTAKT

Ellinor Svensen er behandlingsansvarlig for behandling av personopplysninger som skjer i forbindelse med tjenester knyttet til Spesiellinor.no. Dersom du har spørsmål knyttet til dette kan disse rettes til Ellinor Svensen via mail (blogg@spesiellinor.no).