Min nye Silhouette Cameo 4!

Endelig fikk jeg min nye Silhouette Cameo 4 kuttemaskin! Jeg har hatt 1eren sin den kom ut for sånn 8 år siden så det var på tide med en oppgradering 😂 Jeg har ikke holdt med helt oppdatert på hva som har skjedd med med 2eren og 3eren, men denne kan ihvertfall kutte 3x ganger så raskt som 3eren (og sikkert mange ganger så raskt som 1eren), auto-kniv som man ikke trenger å stille inn selv, den kan kutte i tykkere materialer som lær og balsa-tre og den har egen holder og kniv til vinyl på rull.

Med denne og sublimeringsprinteren (og varmepressen) jeg har kjøpt, så kommer jeg ikke til å gå tom for prosjekter jeg har lyst å gjøre, det blir vel heller å få tid til alt…Foreløpig har jeg bare brukt den til å kutte ut noen klistremerker på en type vinyl som er printbar og skal tåle vann. De som følge med på stories på instagram kunne se det.

Matten til den nye er tynnere, så jeg må finne ut om det ikke går an å bruke de gamle mattene. Jeg fikk ihvertfall ikke til at den fant registreringsmerkene med matten jeg hadde fra før, noe som er litt irriterende siden jeg nettopp kjøpte 3 nye! Ellers virket den helt fantastisk å bruke 😍 En stoooor oppgradering for meg som hadde 1eren ihvertfall!

En annen ting jeg har begynt med er videoer på youtube, det vil si jeg har foreløpig laget en 🤪 Jeg har jo en engelsk blogg som jeg nylig startet opp også som skal være en ren hobby/DIY-blogg, med tilhørende instagramkonto og youtubekanal. Men jeg har aldri laget videoer før, bare kjøpt inn utstyr og programvare så nå var det på tide å ta det i bruk! Jeg begynte derfor med en enkel video som ikke tok alt for lang tid å spille inn og redigere slik at jeg kunne bli kjent med programmet, samt å lage video som var passende for både Youtube og IGTV.

Neste video blir oppsett av Silhouette Studio på mac, og så tenkte jeg å ta fatt på en ordentlig video-tutorial. Videoene blir også på engelsk, men planen er å lage norske innlegg av det her også.. Jeg har ikke lyst å legge ned bloggen min jeg har hatt i over 10 år og satse kun engelsk, men derfor har det da litt forskjellig type innlegg her og på den 😊

Oppdatering 29.09.19: Foreløpig er det kun vanlig autokniv for 4eren, men alle kniver som passer til de maskinene fører, passer med adapterne til denne. Men alt det nye utstyret som kommer vil kun passe til 4eren! Det kommer blant annet en deep cut kniv som kan kutte dypere enn de 2 mm som den til 3eren kan og en rotary blade (rullekniv?) som kan kutte i stoff. Den matten jeg har prøvd med er ikke original matte, men en fra Nicapa . Den fungerte helt fint til 1eren, men mulig det ikke går å bruke uoriginale matter på 4eren. Det er ihvertfall andre som har fått til å bruke original gammel matte til 4eren også.