Hvordan lage personlige logoer fra filmer

pawpatrolbursdag.jpg

Når vi har hatt temabursdag syns jeg det er gøy å lage en egen logo med feks “Fredrik 3 år” som ligner på den de bruker i filmen eller tvserien. Og hvis du kan litt Photoshop er det ikke så vanskelig!

Man kan jo selvfølgelig også bruke logoen som den er, men som noen liker å strikke eller male, er dette mitt “håndarbeid”. Jeg syns jo sånt er kjempegøy 🙈 Og mestringsfølelsen er på topp når jeg får den til å ligne. Hvis dere føler meg på Instagram kunne dere følge litt av prosessen på stories der.

Her er steg for steg hvordan jeg går frem når jeg skal lage logoer. Den lagrer jeg som PNG og så kan jeg bruker på det på alle de andre trykksakene. Disse har jeg laget som ferdig maler hvor jeg bare bytter ut figurer og farger etter tema, så det er som regel logoen jeg bruker tid på å lage.

Research

Har jeg allerede bodd så lenge i USA at jeg ikke finner gode nok norske ord 😂 Anyways..

Jeg liker egentlig å lage logoene med norsk tekst, men denne skal brukes på bursdaggave til en som ikke snakker norsk, så da måtte det stå på engelsk 😊

Jeg liker egentlig å lage logoene med norsk tekst, men denne skal brukes på bursdaggave til en som ikke snakker norsk, så da måtte det stå på engelsk 😊

Bruk Google. Søk på “navnet på filmen/karakteren” og png, movie poster, logo, blank logo osv og samle filer du kan bruke i logoen din. Det er også greit å ha en original slik at du kan kopiere fargene derfra. Du kan også søke på feks personalized logo for å få ideer på hvordan andre har gjort det.

Fonter

Denne burde kanskje stått under research, men tanken med punktet over er å samle ideer og bildefiler du kan bruke til å lage logoen din. De aller fleste ting er laget før, så du trenger ikke finne opp hjulet på nytt. Det har skjedd en gang at jeg ikke har klart å google meg frem til hvilken font som er brukt eller ligner veldig. Det var da jeg skulle lage trykksaker til temaet Børning 2 som er en norsk film.

Derfor, begynne med å google feks Toy Story font, og se hva andre har brukt. Last ned fontene fra feks Dafont eller kjøp dem et sted hvis de selges. Bare vær obs på at de som lastes ned gratis kan det være bugs med. I mange logoer trenger du ofte mer enn en font også.

Her i Toy Story logoen har jeg brukt Gill Sans Extra Bold til Story, Peace Sans til navnet og Lucinda Grande Bold til tallet siden jeg ikke syns tallet til Peace Sans var så fint.

Det kan også være greit å skaffe seg en Disney og Pixar font, og generelle fonter som er mye brukt på filmplakater. Grobold og Segoe er fonter jeg bruker en del feks.

Layer Style

Layer style finner du under Layer-menyen øverst. Når du har fontene må du begynne å forme teksten slik at det ligner på logoen. Fargen kopierer du fra en original logo, men ofte er ikke det nok til å at den slik være lik. Og da bruker du layer styles for å legge på diverse effekter.

Drop Shadow

Drop shadow er skygge fra teksten. Denne bruker jeg alltid. Da står teksten litt ut fra bakgrunnen, selv ved bare en svak skygge. Her kan du prøve deg med forskjellige blending modes, opacity, Distance, spread og Size for å finne størrelsen og utseende på skyggen du vil ha. Du kan også velge andre farger enn svart, og vinkelen lyset skal komme inn på.

Stroke

Den er for å lage en linje rundt teksten i en annen farge. Her velger du størrelse, posisjon (om streken skal være på innsiden, utsiden eller på midten) og farge. Det andre pleier jeg ikke røre.

Screen Shot 2019-07-17 at 3.26.48 PM.png

Bevel & Emboss

Hvis det ser ut som om teksten stikker ut (eller inn) av streken rundt så bruker jeg denne. I Toy Story ser det ut som om det gule er inni det blå og da brukte jeg Contour og direction Down. Bruk up hvis det skal se ut som om det kommer ut, og prøvd deg frem med å bruke Bevel eller emboss og se hva som blir best. Under size velger du størrelsen, og soften om det skal være hard eller myk overgang.

Inner shadow

Inner shadow er en ekstra skygge på innsiden. I Toy Story-logoen er det de oransje strekene innpå det gule.

Det finnes flere layer styles også, men de har jeg ikke brukt noe særlig. Når du har laget det slik du vil ha, kan du høyreklikke og trykke på Copy layer style og så kan du bruke det på neste tekst også ved å bruke paste layerstyle så slipper du å skrive inn for hver enkelt.

Warp text

I Paw Patrol logoen brukte jeg Warp tekst (som du finner Type-menyen øverst). Dette er en funksjon jeg bruker mye for å få teksten buet eller bøyd på noen måte.

Andre endringer

Noen ganger holder det ikke å bruke layer style eller warp text for å endre teksten slik du vil. I Toy Story logoen fant jeg feks ingen annen måte å ha ha bokstavene hulter i bulter på den måten, så jeg lagde hver bokstav som et eget lag også flyttet jeg de litt rundt og roterte de i hver sin retning for å få det til å se mer ut som orginalen.

Og noen ganger må du man gjøre teksten om til et bilde (Rasterize) for å farge enkelte deler bare, eller legge lag med tegning oppå. I Paw Patrol logoen har jeg feks tegnet de blå prikkene for hånd.

Det kan også være greit å kjenne til å bruke Layer mask. Det bruker du for å fjerne deler av et bilde, feks hvis du skal bruke noe fra en original logo og må ta noe bort, uten at du ødelegger det originale bildet. Trykk på bildet det gjelder og på nederste linjen er det et symbol hvor det står “Add layer mask” trykk på den, og så trykker du på det som kom opp ved siden av bildelaget ditt. Velg svart som farge også “visker” du bare vekk det du ikke trenger, også velger du bare hvit og maler det på igjen ved behov.

Oppsett og lagring

Så skal figurer og tekst plasseres slik du vil ha det. Da pleier jeg bare å lage noe tilsvarende originalen ser ut. Så lagrer jeg PSD-filen slik at jeg kan gjøre endringer, også lagrer jeg en kopi som jeg skal lage bildefilen av.

Jeg begynner med å ta vekk bakgrunnen. Som regel er det bare et hvitt lag som jeg trykker hide på. Under Image-menyen er det en knapp som heter trim, og til slutt lagrer jeg det som png med transparent bakgrunn slik at jeg kan bruke logoen på alt mulig annet :)

Kommenter gjerne om du har noen spørsmål, eller om det er andre ting du vil jeg skal skrive mer om!