HTV: Prinsesse Poppy tskjorte og dinosaur genser

IMG_0265 copy.jpg

Jeg syns egentlig tskjorter og gensrer med mye trykk er litt glorete, men de er veldig greie til barnehagebruk :) Også er det gøy å lage. 3åringen kommer med klare meninger om hva han vil ha nå, og denne gangen var det Prinsesse poppy og dinosaur på ønskelisten (forrige gang var det bæsj, så vil si utviklingen er til det bedre!).

Det er Siser HTV på begge gensrene. På Trolls-tskjorten har jeg brukt fonten Tangak som ligner på Trolls-logoen. Prinsesse Poppy er en svg-fil jeg har kjøpt på Etsy. Planen er at jeg skal bli flinkere å trace ting selv, så slipper jeg å kjøpe noe. Men foreløpig klarer jeg bare å trace ensfargede ting. All vinyl er Easyweed utenom håret som er glitter. Jeg presset glitteret og teksten først. Min erfaring med glitter er at hvis noe av plasten ligger over vinyl som allerede er trykket på, så havner det rester av glitteret som sitter fast på plasten nedi vinylen og går ikke bort etterpå.

Så alltid glitter først. Deretter tok jeg et og ett lag av de andre fargene. Alt strykes på ca 150-160 grader, jeg har strykepresse så da har jeg bare på bomullsinnstillingen. Når jeg skal stryke mange lag presser jeg bare et par sekunder på de første lagene slik at jeg får av plasten, og så trykker jeg siste laget i 15 sekunder og så 15 sekunder til uten plasten. Viktig å se at konturene av tekstilen er synlig i vinylen, da vet du at den sitter godt fast. Ideelt sett skulle jeg hatt en varmepresse, men det har vi ikke plass til hjemme desverre og ingenting har gått av i vask til nå ihvertfall.

En strykepresse, med teflonpute er det nest beste da. Den jeg har heter Singer ESP2 og koster ca 2000 kr.

Dinosaur-genseren har kun et lag, i en slags speil-vinyl som jeg er ganske sikker på er Siser Speil metallic, uten at jeg er 100% sikker (har bestilt litt fra her og der, og alt ligger samlet, og veldig lite merket). Den er cold peel, så da må man vente til plasten er kald før man tar den av.

Nesten all vinyl er hot peel, så hvis du er usikker så dra forsiktig mens den er varm, og hvis den ikke slipper så er det cold peel. Da pleier jeg å presse raskt en gang til, og så vente til den blir kald.

Dinosauren er en fil fra Silhouette design store.  Der koster filene 0.99 $, eller 1.49 hvis du skal ha de med SVG-fil og ikke bare direkte i Silhouette Studio programvaren. Men der ligger det da ingenting med copyright på som det gjør på Etsy.