Bøyelig elf on the shelf!

Når man kjøper alven er den desverre ganske slapp i fisken, da den bare er fylt med bomull. Så siste krampetrekk herfra, dagen før dagen, var å gjøre den bøyelig slik at den kan poseres. Jeg begynte såvidt igår og så hjalp mamma meg å gjøre den ferdig ikveld.

Du trenger:

  • 1.5 mm ståltråd

  • En tang som kan kutte og klemme (verktøy er ikke helt min sterke side :p)

  • Saks

  • sømkutter

  • Hvit og rød sytråd og nål

  • Evt hvit borrelås

Begynn med å sprette opp sømmen i armer og bein. Du må også sprette opp på knær og albue hvis den er sydd der slik at ståtråden går helt gjennom.

Bøy tuppen av ståltråden slik at den ikke stikker gjennom stoffet når du dytter den inni. Mål hvor langt du trenger og beregn at du kan bøye i andre enden også. Dytt inn i armer og bein, og sy igjen for hånd.

Nå kan alven poseres :) Den er ikke sydd på bildet da. Om du ønsker kan du sy borrelås på armene også. Tenk litt over om du vil ha de på under siden eller oversiden alt etter hvordan du vil posere dem, eventuelt en på oversiden og en på undersiden (eller begge deler!),

Jeg har en på oversiden og en på undersiden. Så da er alt klart til imorgen :)