T-skjorter med eget trykk

Jeg er jo mye hjemme for tiden, og nå når jeg ikke er like kvalm så er det kjekt å drive med litt hobby-ting. Siden jeg ikke kan hverken strikke eller sy, er jeg glad for at jeg kan drive med mer digitale hobbyer. Jeg har laget litt fotobøker og sånt, men i den siste har jeg laget en del vinyltrykk til blanke klær.

Da mannen var i USA kjøpte han med seg 8 hvite bodyer i forskjellige størrelser, men det er litt gøy å lage til Fredrik også som kan brukes med en gang. Jeg har også planer om å lage et teppe med trykk som jeg kan ta bilder av babyen hver måned, men da skal navnet stå der og det har han ikke enda :p

For å lage trykk på t-skjorter og andre klær, trenger du blanke klær. Hvis du ikke skal ha så mange kan man like gjerne kjøpe de på HM eller Cubus eller lignende.  Du trenger også en kuttemaskin. Jeg har en Silhouette Cameo.

Dette er 3eren, jeg har 1eren og har ingen planer om å kjøpe ny enda. Denne kan ikke bare kutte vinyl, men også papir og diverse andre materialer. For alle som hater å klippe :D Den selges i flere nettbutikker, blant annet Bikuben, Kreativshop og Vinylhobby. Anbefaler en av de to siste, også bestiller man samtidig vinyl som IKKE er av merker Silhouette da dette ikke er den beste. Det finnes både HTV til klær, vegger (wallstickers) og utendørsvinyl (brukes til skilt, på matbokser, drikkeflasker osv). Jeg har laget noen drikkeflasker i det siste også, men dette innlegget skulle handle om tskjorter, hehe. Så det får dere se i et annet innlegg.

Programvaren for å tegne designet ditt kan du laste ned her. Anbefaler Silhouetteschool blog hvis man ønsker å lage design selv. Ellers er det mange videoer på youtube. Det er også billigere å øve seg på papir! På Etsy kan man kjøpe ferdige design, men da trenger man Design Edition av programvaren for å laste inn .svg filene.

Når du har designet ditt ferdig er det viktig å SPEILVENDE det! Det er kun HTV du skal det med for det kutter man fra baksiden.

Denne tskjorten laget jeg idag :) Her har jeg laget designet selv, men vet at det finnes ferdige på Etsy.

Det ser ut som hvit vinyl, men det er faktisk speilvinyl. Det bare kom ikke helt frem på bildet.

Hvis man ikke har printbar vinyl (som ofte ikke er av så god kvalitet, med mindre man har en spesialprinter), så lager man flerfargede trykk ved å skjære ut en og en farge og så presse det lagvis på tskjorten. Det krever litt tunga rett i munnen, men er fullt mulig! Som her på denne t-skjorten.

Jeg har en strykepresse av merket Singer, som er et bedre alternativ enn strykejern og et dårligere alternativ en en varmepresse. Varmepresser er beregnet på vinyltrykk, men de er dyre og desverre alt for store for mitt lille kontor som er fyllt opp av alt mulig annet :p  Strykejern går også, men da må man huske å presse og ikke bare stryke. Man må i alle tilfeller kunne se konturen av stoffet gjennom vinylen. Da vet du at det sitter. Mine trykk har holdt i både vaskemaskin og tørketrommel.

Hvis du følger meg på Snapchat (@spesiellinor) så har du kanskje fått med deg noen av de andre prosjektene jeg har laget med denne maskinen også :) Ingen av produktene i innlegget her er sponset, om noen skulle lure på det ;)

Men jeg håper jo noen andre blir like bitt av basillen som meg!

LagreLagre