Farge egg med naturlig farge

fargede egg Igår prøvde jeg å farge egg med naturlige farger, og se hvor fint det ble :)

Jeg brukte ikke naturlige farger fordi jeg ikke liker konditorfarge, men jeg ville ha litt mer "jordfarger" og ikke så knall-farget. Det første jeg gjorde var å koke rødkål og rødbeter i biter, i hver sin gryte, med vann og en dæsj med hvit eddik i ca 15 minutter. I tillegg kokte jeg opp vann med eddik i en gryte, og fordelte vann i to beholdere og hadde en tepose i den ene og gurkemeie i den andre.

Så hardkokte jeg eggene. Egentlig skal man også vente til fargevannet har kjølt seg av.. men det hadde jeg desverre ikke tålmodighet til. Så la jeg egg ned i hver av beholderne med farge.

20160322-påske_024

Jeg innbilte meg at dette skulle ta noen minutter, max 20. Det gjorde det desverre ikke. Mulig det hadde noe med at vannet var varmt og ikke kaldt, eller at jeg burde hatt mer eddik i. Jeg hadde ikke tenkt å spise eggene uansett. Så jeg lot de ligge til dagen etterpå. Og da ble de veldig fine :)

Et lite tips, ikke legg de til å tørke på gule påskeservietter. De farger av :p

20160323-påske_046-Edit

LagreLagre