"Hjemmestudio"

hvit bakgrunn

Tenkte jeg skulle dele noen tips med dere om hvordan man kan ta gode bilder hjemme uten å måtte ha masse dyrt utstyr (utenom et ok kamera da ;) ).

Jeg kaller det "hjemmestudio" fordi man kan jo faktisk ha et ordentlig hjemmestudio, men det har ikke vi plass til ihvertfall og jeg for min del bruker heller pengene mine på nye linser, sånn foreløpig ihvertfall. Vil også minne om at jeg ikke er noen ordentlig fotograf, bare litt over middels interessert. Det er nok masse her er ordentlig fotograf kan riste på hodet av, hehe.

Kameraet mitt er et Canon Eos 6D, som er et amatør proffkamera tror jeg de kaller det. Altså et fullformats kamera for oss vanlige dødelige. Man må ikke ha det, men man kommer nok lengst med et speilreflekskamera ihvertfall.  Noe av det viktigste jeg lærte meg, alt for seint. Er å ta bilder i RAW format! Det er så uendelig mye mer informasjon i et bilde tatt i RAW og hvis det er over eller undereksponert så kan man hente opp fargene igjen så det ser helt normalt ut.

Jeg bruker aldri blitz (jeg har ingen heller, men mulig jeg kjøper meg en skikkelig en etterhvert). Når jeg skal ta bilder som de over så ser "studioet" mitt slik ut:

20150329-norvegia_sponset_029

Masse dagslys! Denne bakgrunnen har jeg kjøpt på Interfoto og kostet litt over 200 kr. Den er helt genial. Den er i et slags plastmateriale så man kan tørke av den hvis man får søl på den, og  den knekker ikke slik kartong gjør. Og når jeg ikke bruker den ruller jeg den bare sammen.

Når jeg tar bilder av babyen pleier jeg å bruke et hvitt fleeceteppe fra Ikea som bakgrunn. Det er litt mykere for han å ligge på, og jeg syns teksturen i teppet er fin og ikke så hardt som bakgrunnen jeg bruker når jeg tar bilder av ting.

20150419-8mnd_112-Edit

8måneders bildene tok jeg noen bilder sittende også, og det gikk fint helt til han begynte å leke med teppe med å dra det opp, hehe. Men da hang jeg bare teppet over kanten på sofaen så det gikk ned på gulvet også satt jeg han oppå.

Når jeg tar bilde av ting også, bruker jeg noen ganger en reflektor for å lyse opp fra motsatt side av vinduet. Den har jeg kjøpt på Ebay.

$_12

Jeg bruker stor sett den i sølv. Ideelt sett burde jeg brukt den når jeg tar bilder av baby også, men jeg vil ikke at han skal bli distrahert av den, så da lar jeg heller være :) Hvis du absolutt vil bruke blitz feks fordi kameraet lager mye støy på høy ISO (kornete bilder), så kan du holde et vanlig ark eller ta litt matpapir foran for å spre lyset, så det ikke blir lys rett på det du skal ta bilde av. Eller kjøpe en billig på Ebay. Da søker du bare etter Flash Diffuser.

Så da er det bare redigering igjen etterpå. Mye kan man gjøre i selve kameraet. Her er et tips til hvordan man kan ta lysere bilder. Men når jeg tar bilde av lille så bruker jeg ikke så mye tid på det, annet enn ISO og blenderåpning, for plutselig har han ikke lyst mer og da gir vi oss. Men godt det andre kan fikses på etterpå!

før og etter baby 8 mnd