Fotoalbum vår 2011

Jeg har nå kommet litt lenger på fotoalbumet mitt (begynnelsen kan du se her) :) Jeg har funnet ut at jeg kan ikke lage en million sider av de lange feriene våre, så jeg har bestemt at jeg bruker 1, max 2 dobbeltsider på en ferie/hendelse og så lager jeg en fotobok når jeg har tid senere. Så har jeg en fotobok pr ferie eller hendelse (bryllupet vårt for eksempel).

Jeg er jo ikke noe tradisjonell scrapper, men lager så og si alt digitalt. De kaller det vel hybrid scrappbooking. Helt digitalt ville vært å lage en 12x12 inch side i photoshop og samle alt i en fotobok tilslutt, men jeg redigerer et og et bilde, og legger til det jeg vil ha av skrift og eventuell pynt i photoshop og så printer jeg det ut. Jeg har en Epson Styulus r3000 fotoprinter, som kan printe helt opp til A3+, så hvis jeg vil skrive ut en hel siden en gang så kan jeg det :)

Jeg har nå kommet frem til midten av 2011 i albumet mitt, og det er ganske koselig å sitte å se på bilder fra begynnelsen av forholdet vårt. En del mer kjæreste-bilder enn det er nå, hehe. Men  2013 og 2014 har jeg MYE mer bilder enn jeg hadde da (man kan jo ikke være helt bilde-maniac når man nettopp har fått seg kjæreste :-p).. så jeg har litt av en sorteringsjobb foran meg. Heldigvis med digitale bilder, står det dato i filen.

project life 20111

Jeg har også begynt å bruke det man på engelsk kaller "inserts". Altså lommer som er mindre enn 12x12 inch. Den til venstre her er en letter size (for de kan jo selvfølgelig ikke selge A4.. eller amerikanerne må selvfølgelig ha sin egen størrelse, som er nesten A4, bare ikke helt), og den andre er 6x8 inch med små kvadratiske lommer. Den er perfekt for instagram-bilder og lignende med relativ dårlig oppløsning. Disse bildene har vi tatt med Photobooth på Macen min, altså et webkamera. Og det var noe vi fint kunne bruke en time på tidligere :-p Ikke så mye nå akkurat.. selv om sant skal sies så er han veldig flink til å ta bilder av gravid-magen min, som dere sikkert har sett her på bloggen.

Jeg tror jeg har funnet ut at jeg liker best den minimalistiske stilen uten for mye pynt og ffarger. Gjerne bare en eller to farger på siden, og så redigerer jeg de fleste bildene litt duse i fargen, eller svart/hvitt. Jeg bruker Lightroom og Redlab til redigering av  bilder, og Photoshop til skrift, design av sider og bilder med for eksempel ramme rundt. Jeg har også kjøpt litt elementer fra The Lily Pad og Digital Project Life.

project life 20114

project life 20115

// Mannen sin 30årsdag //

Jeg har "blurret" ut ansiktene til de som ikke er oss altså.. vi har ikke veldig rart utseende venner.

project life 20116

// Tur til Istanbul med den videregående skolen jeg var lærervikar på //

project life 20117 project life 20118 project life 20119

//Vår første kjærlighetsferie ... til New York :) //

Så her er noen av sidene jeg har laget :) Det er litt vanskelig å plukke ut og plassere bilder avogtil, siden jeg gjerne vil at det skal være kronologisk, og riktig fargekoordinert. I tillegg til at det ikke skal se rotete ut. Så det må til litt bilder med mye "luft", men det er ikke alltid jeg har det.

Noen bildene av sidene ble forresten litt uklare siden de ligger på en skrivepult foran et vindu for å få mye lys, og da må jeg balansere oppå en krakk for å ta bilde rett ovenfra :-p I tillegg til å holde en reflektor i ene hånden og mitt Canon 6d (som veier sånn 1 kg med linse vil jeg tro)-kamera i andre hånden...Neste gang bruker jeg stativ tror jeg. Eller nøyer meg med bilde av et par sider, og ikke alle jeg har laget (flere enn jeg har lagt ut altså).