Mikke mus og Star Wars - bursdag *bildedryss*

Godteposer og etiketter i Mikke Mus og Star Wars-tema.

Godteposer og etiketter i Mikke Mus og Star Wars-tema.

I år slo vi sammen bursdagene til barna sammen til en feiring. Jonas ble 2 år, og hadde Mikke Mus-tema, og Fredrik ble 5 år og hadde Star Wars tema ☺️ Vi lagde kake til begge, printet på godteposene og litt diverse etiketter.

Nå som vi bor i USA må jo teksten være på engelsk, og gjett hvem som koste seg med ordspill 😂 “Han Rolo” på Star Wars etiketten på bildet over hang på en skål med sjokolade som heter Rolo.

20190915-1407-bursdagsfeiring0102.jpg

Mikke Mus-bursdag

Jeg har alltid hatt lyst å lage Mikke Mus bursdag, så når han ikke har noen veldig store interesser eller kan fortelle meg hvilket tema han selv vil ha så valgte jeg for han 🙈

Tallballongen er fra Amazon og er i størrelse 40inch (ca 1 m), den er litt i største laget for å ta bilder med han, siden han er lavere enn ballongen. De har de i 32inch (82 cm) og 16 inch (40 cm) også, så jeg tror jeg går for en av de størrelsene neste år.

De har noen kjempesøte i pastell rosa og lyseblå med krone på også, men de er kanskje litt vel jentete..

Ballonglenkene lagde jeg ved å bruke en strips fra Amazon, men da vi bodde i Norge bestilte jeg slike fra Ebay. Bare søk på ballon garland strip eller lignende, og pass på at det er sånne med doble hull! De ser ut som to rundinger med en liten stripe mellom Tar du de som bare har en vanlig runding detter ballongene ut.

Jeg har også kjøpt meg elektrisk ballongpumpe nå for å slippe å blåse opp alt selv. De har de i alle prisklasser, jeg tok en av de billigste jeg fant og den funker helt fint, den bare bråker noe helt ekstremt, så jeg sitter med hørselsvern når vi blåser opp.

Etikettene laget jeg i Photoshop og printet på matt fotopapir. Det kan også fint trykkes på vanlig 250 g kartong, men printeren min printer finere på fotopapir enn på vanlig papir. Før hadde jeg laserprinter også, og da printet jeg bra kvalitet på vanlig papir. Men etter at vi flyttet til USA, og bor på en del mindre areal enn vi gjorde før så måtte det hard prioritering til.

20190915-1147-bursdagsfeiring0074.jpg

Fontene jeg har brukt heter Waltograh (disneyfonten) og Grobold, på den har jeg også lagt en svart strek rundt skriften.

20190915-1645-bursdagsfeiring0054.jpg

Hot dog-skilt med ordspill fra Mickey Mouse club house 🙈 Vi grillet pizza (ja faktisk! hadde pizzastein inni grillen) og pølser i bursdagen. Vi har nesten alltid hatt hjemmelaget pizza i bursdagsselskapene der det er både barn og voksne. Vi pleier å forhåndssteke pizzabunner på stein i ca 3 minutter dagen før. Steinen står inni ovnen på høyeste temperatur (ca 300 eller 350 grader er vanlig) i en halvtime, også får bunnene noen minutter inni før vi tar dem ut. På selve dagen er det bare å lage saus (vi pleier å ha både hvit og rød), og skjære løk og rive ost og eventuelt forhåndssteke kjøttet/kyllingen man skal ha på. Og så slipper man å styre så veldig med matlaging når gjestene er der. Vi skrur på ovnen rundt 45 minutter før vi har tenkt å spise med steinen inni, og så er det bare å hive fyll på de halvferdige bunnene og steke de ca 5 minutter til. Jeg tok dessverre ikke bilde av pizzaene, men vi lager sånne tynne med sprø bunn, og da er det viktig å ikke ha for mye fyll på så de blir seige.

20190915-1741-bursdagsfeiring0044.jpg

Kaken er en red velvet kake (ferdigpakke 😂), kledd med smørkrem (ferdigbøtte 😂) og kledd med fondant. Ansiktet til Mikke er utstikkere jeg har kjøpt i en amerikansk nettbutikk, mulig man får tak i lignende i Norge eller på eBay også. Vi hadde ikke plass til kakene i kjøleskapet, så ansiktet begynte å sige litt i varmen 😅 Men den var like god! Stjernene er stukket ut med en papirpunch og limt på grillpinner.

20190915-1231-bursdagsfeiring0007.jpg

Mikke-mixen er saltstenger, m&ms, frokostblanding og mini marshmallows. Barna plukket ut godteriet først.

20190915-1449-bursdagsfeiring0015.jpg

Star Wars-tema

Fredrik som ble 5 år er jo stor nok til å velge tema selv. Jeg aner ikke hvor han har fascinasjonen for Star Wars fra, for han har jo ikke sett filmene akkurat.

Men de ser vel leker rundt omkring, og jeg vet at ihvertfall noen av vennene hans i barnehagen i Norge hadde eldre søsken som likte Star Wars. Han har nemlig snakket om at han ville ha Star Wars-bursdag siden forrige bursdag!

Vannflaskene var de gøyeste å lage, da måtte jeg le litt av meg selv 😂 Det er en dårlig egenskap jeg har. Eller det var jo ikke jeg som fant på Luke Sky Water, det fant jeg på Pinterest. Men vi hadde som sagt ikke så mye plass i kjøleskapet så jeg fikk si til gjestene at de var Luke warm (lunkent) også 🤓

20190915-1211-bursdagsfeiring0179.jpg
20190915-1530-bursdagsfeiring0069.jpg

Yoda Soda er lemonade. Den skulle egentlig vært enda litt grønnere, men jeg hadde ikke spiselig grønnfarge.

20190915-1741-bursdagsfeiring0167.jpg

Kaken er sjokoladekake kledd og pyntet med fondant. Utenom Death star som er hvit sjokolade. Bokstavene og silikonformen til Death star er kjøpt her i USA (for her får man tak i alt 🤩).