Dåpen til Jonas: Karusell-tema

Innlegget inneholder reklame for egen nettbutikk

I Jonas sin dåp ville jeg ha nye farger og tema enn ting jeg har laget før, så da gikk jeg for karusell og fargene mintgrønn og gull :) Invitasjonene var det første jeg laget og den kan du se her.

Vi pyntet bordet med hvit (papir)duk, gullfarget løper, gullfargede ballonger og grønne og gullfargede servietter. På bordet lå det en pastellfarget lyslenke, og hver gjest fikk et fargerik sugerør. Det var i mange forskjellige farger, men da ble det litt "tivoli" over det også :)  Jeg hadde også kjøpt noen karuseller på ebay, men de glemte jeg faktisk å sette frem..

Veldig tidlig (før han var født tilogmed) begynte jeg å tegne bordkort formet som karuseller, men ble ikke helt ferdig. Så kom babyen, det ble jul, og vi dro på ferie og plutselig var det ikke mer tid. Så derfor lagde jeg et par stk som bordpynt bare:

Planen var å lage et lite flagg på toppen vår det skulle stå navnet til hver gjest. men det ble for liten tid til å kutte og brette alt, så da ble det bordpynt med sjokolade oppi isteden.

Også brukte jeg bilder av Jonas som bordkort isteden:

Disse har jeg ferdige maler på siden jeg selger de i nettbutikken min. Vi hadde "selvfølgelig" kindersjokolader meg eget trekk også.

Disse lager vi stort sett til alt av bursdager og sammenkomster nå, hehe. Min søster bruker de mye også.

Jeg tok meg litt vann over hodet med kakeprosjektet også. Jeg ville nemlig ha en karusellkake, inspirert av ting jeg har sett på Pinterest. Jeg bare glemte at vi ikke er konditorer, og at vi har to små barn (og veldig begrensede muligheter for barnevakt).

Men det ble kake til slutt heldigvis :) Såvidt. 4 pakker med grønn fondant var tydeligvis bare akkurat nok. Og da vi hadde kjevlet ut den største delen, så våknet Fredrik og jeg måtte opp en tur.. da jeg kom ned og vi skulle legge på lokket hadde den tørket litt så den sprakk opp når vi la den på. Men vi fikk dekket til mesteparten med pynt.

Formene til hestene og rammene kjøpte jeg på ebay. Hvis du skal gjøre det samme anbefaler jeg å bestille flere enn du trenger, og ulike sorter da flere av de jeg fikk var ubrukelig (men så koster de jo 20 kr pr stk også).

Jeg fikk brukt printeren min til spiselige bilder også :) Både til bilde av Jonas og av karusell. Hestene laget jeg i fondant et par dager i forveien, og malte med spiselig maling for hånd. Hvis du skal ha "tosidige" hester, husk å bestill former som er motsatt av hverandre :p

Røret er et postrør som er skrudd fast i et kakebrett fra Nille (det kjøper jeg ikke der igjen, siden de var skjeve, men det var det jeg fant på kort varsel). Kakebrettet er kledd med fondant og silkebånd. Også stakk vi grillspyd nedi som vi tredde papirsugerør utpå. Hestene er limt fast med royal icing.

Jeg glemte å ta skikkelig bilder av popcornboksene, men det hadde vi også.

Og muffins i gullformer, med toppers i kartong:

Innlegget om Fredrik sin dåp kan du lese ved å trykke på lenken.

LagreLagre